Transformacija iz nesamozavestne v samozavestno žensko, ki ve kaj hoče in zna uresničiti svoje cilje

»Nič se ni tako težko naučiti kot biti svoboden – osvobojen okoliščin, okolice, drugih ljudi in predvsem samega sebe. Kajti šele ko smo svobodni, lahko soljudem zares kaj damo in jim služimo.«

Dr. Edward Bach

Ali se ti je že kdaj zgodilo, da si pri izpeljavi zastavljenega projekta/cilja/delovne naloge, podzavestno (že kar v naprej), pričakovala neuspeh, ker si v globoko v sebi čutila, da nisi dovolj sposobna, da bi projekt izpeljala, kot si si zamišljala ali pa si se mogoče nehote primerjala s tem, na kakšen način je pred tabo izpeljala podoben projekt tvoja sošolka, sorodnica, sodelavka, prijateljica ali znanka, oče, mama, učitelj?

Priznam, meni se je to zgodilo velikokrat, še posebej v obdobju osnovne šole, pa do konca študija (zakaj, je zgodba za kdaj drugič), z leti pa skorajda da ne več. Če se pa stari občutki vrnejo, vem kaj narediti. V takem primeru se potrudim in se obkrožim z ljudmi, ki jim zaupam, skupna energija nas vleče naprej, eden drugega vzpodbujamo k uspehu, hkrati si pa pomagam še z različnimi naravnimi oblikami pomoči, da tako krizo čimprej prebrodim.

Ta nasvet pišem zato, ker se mogoče (no, upam, da ne), tudi tebi trenutno dogaja kaj podobnega in čutiš, da določenih stvari nisi sposobna narediti, kot si planirala. Ali pa k izpolnitvi planiranega mogoče celo niti ne poskušaš več vztrajati in projekt/cilj/delovna naloga stoji nedokončan nekje v predalu ali na disku računalnika.

Mogoče se že dlje časa poigravaš z mislijo o zamenjavi službe, ker te ne izpolnjuje ali pa imaš v mislih zahtevek za že zasluženo napredovanje, ki ga je dobil nekdo drug namesto tebe, mogoče želiš urediti odnos s svojimi najbližjimi ali sodelavci.

Pa si rečeš: »eh, saj bo že nekak ali eh, saj bom že enkrat, eh, saj bo že« (to sem zanalašč napisala v prleškem narečju, saj je to moj materni jezik). Take besede si največkrat izrečemo, ko imamo občutek, da se vrtimo v krogu in se čutimo nesposobne, neuspešne, ne zberemo dovolj energije (beri dovolj samozavesti), da bi ta krog prekinile in naredile to, kar si želimo, kar moramo, kar imamo v načrtu.

Zaradi tega si vedno bolj pasivna, otožna, zapiraš se vase, nimaš volje za učenjem in osebnim razvojem in si ne upaš stopiti korak naprej. Lahko, da ta občutek vlečeš s sabo že od ranega otroštva, ker so te primerjali s sestrami, bratci ali sošolci in sošolkami in se ti zaradi tega zdi, da si se že rodila nesposobna za karkoli opraviti. Primerjaš se z drugimi, v resnici pa veš (to že itak vrabci čivkajo in povsod piše), da si edinstvena in neponovljiva in da se ne smeš primerjati z drugimi okrog sebe, a ne znaš prekiniti začaranega kroga občutkov !

Mogoče celo kakšen od zastavljenih projektov in načrtov spelješ do konca in si potem srečna do neba in nazaj, čez nekaj časa pa dober občutek splahni in se ponovno znajdeš v začaranem krogu ?

Veš, res ni treba, da se tako počutiš, saj ti lahko Bachova esenca macesna (Larch) uspešno pomaga, da premagaš te občutke nesamozavesti in jih ščasoma transformiraš v občutek samozavesti, v občutek, da si pomembna prav zdaj, v tem danem trenutku in da se ti ni treba primerjati z drugimi (ko se to zgodi, definitivno veš, da bodo vedno obstajali boljši in slabši od tebe, veš pa tudi, da je to popolnoma OK in to ne vznemirja več).

Če boš presegla te vzorce obnašanja (in esenca macesna ti bo pri tem pomagala), boš lažje zaživela v danem trenutku, bolj boš cenila samo sebe in bolj boš cenila to, kar imaš in kakšna si sedaj. Tudi projekti/cilji/delovne naloge/želje/ načrti, tvoj videz/izboljšanje zdravja, bodo lažje stekli, lažje jih boš uresničevala.

Ne spremljam redno astrologije, bolj se prepuščam lastnemu občutku, vendar kakšen dan ali dva preden nastopi obdobje retrogradnega merkurja, to vedno začutim, saj se počutje v ordinaciji nenadoma spremeni, telefoni več zvonijo , stranke se bolj pogosto prenaročajo ali odpovedujejo termine, kvari se tehnika, (strankam se pokvari avto na poti do nas), ali pa komu od nas nagaja računalnik, mobitel, telefonske zveze so čudne, včeraj je bilo bolj pogosto slišati tudi sireno rešilca, kako šiba mimo nas – skratka občutje je bolj napeto, veliko več se dogaja.

Na vesolje nimamo velikega vliva, lahko pa izkoristimo njegovo delovanje sebi v prid. Astrologi pravijo, da v obdobju retrogradnega merkurja, ni dobro pričenjati nove projekte, je pa idealno obdobje, ko se je smiselno ukvarjati sam s sabo in dokončati večje nedokončane projekte, načrte, ali pričeti preobrazbo same sebe.

Če  si za akcijo, čutiš, da je čas za spremembo in te je moje pisanje prepričalo, da se boš za delo na sebi odločila ravno v obdobju retrogradnega merkurja, od 18.06.-12.07.2020, te bosta pri tem podpirala vesolje in narava (seveda ne škodi tudi nasvet kakšnega strokovnjaka s tega področja).

Kot dodatek k vsemu pa ti priporočam, da izkoristiš tudi naravno podporo bachove cvetne esence macesna, katera ti bo pomagala, da opustiš svoje trenutne predstave o tem, kakšna bi morala biti in ti pomagala, da se boš več cenila in da boš zaživela samo sebe v svoji polni vrednosti.

Dr. Edward Bach je bil zdravnik, ki je ugotovil, da nas cvetna esenca macesna (Larch) podpre, ko se znajdemo v tovrstni čustveni stiski, da lažje prebrodimo krizo in da se premaknemo iz začaranega kroga razočaranj in občutkov krivde. In ne vidim razloga zakaj ne izkoristiti te naravne možnosti ?

Pa še nekaj, Bachove esence so primerne tudi za čustveno podporo otrok, če si mogoče opazila, da tvoj otrok kaže določene zgoraj naštete znake, pa bi mu želela pri tem pomagati, da tovrstne krize prebrodi prej, kot ti, je tudi zanj primerna uporaba Bachovih cvetnih esenc.

Iskreno ti želim, da si vitalna in zdrava, da boš lahko uresničila svoje poslanstvo v polnem sijaju.

Z velikim veseljem ti Bachovo cvetno esenco macesna pripravim in ti jo pošljem po pošti.

DA, ŽELIM več informacij o delovanju Bachovih cvetnih esenc ali jih NAROČITI

Deluj preventivno, ohranjaj zdravje in uživaj v dobrem počutju!